Rulada cu ananas

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 4 Feb 2010 | 9395 vizualizari

 

INGREDIENTE

Rulada:
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 125 gr faina
  • 4 linguri apa
  • 1 lingura cacao
Crema:
  • 1 praf de budinca
  • 250 ml lapte
  • 10 gr gelatina
  • 250 ml frisca
  • 1 compot de ananas
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ananas:

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga treptat apa si se amesteca pana se dizolva zaharul si rezulta o crema albicioasa.

Separat sa bat albusurile spuma. Faina se amesteca cu cacao.

Se adauga la compozitia de galbenusuri, albusurile si treptat faina amestecata cu cacao.


Se coace 15-20 min la foc potrivit.Se rastoarna pe un prosop(sau hartie de copt) presarat cu zahar pudra. Se rasuceste si se lasa, pana se pregateste umplutura

Crema:

Se face budinca din 250-300 ml lapte.

Gelatina se pune la inmuiat,iar apoi se dizolva putin la bain marie sau in cuptorul cu microunde(aveti grija sa nu fiarba).Gelatina dizolvata se adauga peste budinca,iar cand se raceste se amesteca cu frisca batuta si fructele.

Se desface rulada si se pune crema intr-un strat potrivit(nu ca mine ca am pus de nu mai putea sa respire :))Puteti sa mai adaugati si fructe taiate bucatele.

Se ruleaza cu grija si se lasa aprox 2 h la frigider.

Mi-a mai ramas putina crema si am pus pe deasupra si am mai topit niste ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert Prajitura Ecler